Pierre Cnoops

Op 1 december is Pierre Cnoops (80) plotseling overleden in zijn woonplaats Maasbracht. Een week eerder was hij nog aanwezig bij de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor aan Frans Timmermans in Eygelshoven. 

Hij was Limburgs bekendste buuttereedner en daarom heeft hij in 1966 uit handen van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge de Gouden Narrenkap ontvangen. Vanwege zijn vele verdiensten in het uitdragen van humor ontving hij in 2004 in Venray ook de Orde van de Gulden Humor van de SLV.

Limburg zal de man met de enorme humor gaan missen.

Foto Ton Dirkx

 

Delen op socialmedia?

18gulden 455 kopie

Foto: Ton Dirkx

Frans Timmermans ontving op zaterdag 24 november in Eygelshoven, uit handen van de SLV, de Orde van de Gulden Humor.

Tijdens een fantastisch georganiseerde dag door de KV Burgerlust was Frans Timmermans het stralende middelpunt. Eerst de ontvangst in de Laethof, vervolgens de ceremonie protocolaire in de parochiekerk en vervolgens een uitgebreid buffet, wederom in de Laethof. 's-Avonds was er nog een spectaculair en mooi feest in het Socio Project.

In een kort dankwoord zei Timmermans: “Tja, heb ik humor? Luister: als je lid bent van de PvdA, werkt in Brussel en dan ook nog fan bent van Roda...als je dan geen humor hebt... Maar lach vooral om jezelf. Dat is het beste dat er is.”

 

Delen op socialmedia?

Roland Truijens OvV 22018 11 17

Op zaterdag 17 november kreeg Roland Truijens uit handen van de SLV een dik verdiende Orde van Verdienste.

De voordracht van Vastelaovesgezelsjap D'n Oeles was duidelijk: Veel gedaan en betekend voor de vereniging.

Tien jaar lid waarvan vijf jaar voorzitter. Oud prins in 2008 en daarna meteen lid geworden van de sponsorcommissie. Vanaf 2011 toegetreden in het bestuur en vanaf 2013 voorzitter.

Delen op socialmedia?

statiefoto patrick1

Vieër zint verdreetig en aagesjlage doeër ’t toch nog onverwachte sjterve van ós zieër gewaardeerd CCH lid en Sjtadsprins va Gebrook 2004.

Patrick d’r Ieëjste Luchies 

Penningmaester van ’t Comité Carnavalsviering Hoensbroek 

V’r höbbe d’r Patrick lieëre kinne es ‘nne richtige Breuker jóng, inne biesonger aimabele en betrokke miensj mit un groeët vastelaoveshart vuër gans Gebrook.
Zieën enthousiasme, vrundsjap, tomeloze inzet en sjpass, zulle v’r noeëts vergaete.

V’r wunsje Dian, Guy en Ybe en aoch zien naaste femilie väöl sjterkte en krach toe om dit groeëte verlees te kinne drage.

President Ton Toussaint, Sjtadsprins Daan d’r Ieëjste, Raod va Elf en Aod Prinse CCH, Besjermvrouwe July Vijgen, Besjtuër en de ganse vastelaovesfemilie van ’t CCH.

Delen op socialmedia?

De Orde van de Gulden Humor 2018 is dit jaar voor Frans Timmermans. De rasbestuurder en politicus neemt deze hoogste vastelaovendonderscheiding in ontvangst tijdens de officiële uitreiking op 24 november 2018 in Eygelshoven en zal daarna worden opgenomen in de Broederschap van Gulden Humordragers

Dit hebben de lidverenigingen van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) unaniem op maandag 28 mei tijdens de jaarvergadering te Sittard besloten.

Limburger pur sang met “ ee richtig Vastelaoveshart”.

 De laureaat Timmermans (6 mei 1961 Maastricht) wordt met deze hoogste onderscheiding geëerd vanwege zijn uitzonderlijke bindende kwaliteiten en zijn welbespraaktheid die mondiale waardering kent, waarbij hij een groot relativeringsvermogen laat zien. Hierbij ontbreekt ruimte voor de lach en de traan zeker niet.

Zijn eerste stappen binnen de Vastelaovend werden als rasechte Bernardijn in Heerlen gezet.

Als Eurocommissaris in het Europees parlement kenmerkt onze laureaat zich als ‘verbinder’. Dat is een eigenschap die binnen de SLV ook hoog in het vaandel staat; de SLV verbindt de Vastelaovend in Limburg!

Frans Timmermans is en blijft boven alles Limburger en straalt de Limburgse levensvreugde uit. Hij vertoeft vaak in Limburg om te genieten van onze levensstijl. Hij is begaan met het Limburgs voetbal en met name Roda JC, maar ook het jaarlijkse Pinkpop-festival en onze Limburgse Vastelaovend.

Laureaat Frans Timmermans staat bekend om zijn zorgvuldige, respectvolle en humoristische woordkeuze. Hij weet precies de juiste toon te zetten op de juiste momenten. Hij weet mensen te motiveren. Dat zijn waarden die wij als SLV-verenigingen nodig hebben om onze Vastelaovend  in stand te houden.

Feestprogramma

Het feestprogramma op 24 november in Eygelshoven wordt georganiseerd door de SLV lidvereniging KV Burgerlust.

Eerdere Gulden Humordragers zijn oa: Charles Eyk, Toon Hermans, Godfried Bomans, Joseph Luns, Jan Smeets, Erica Terpstra, Maria van der Hoeven, LVK, Gilde Blauw Sjuut, Limburgs Schuttersgilde.

Delen op socialmedia?

image001

Tegele verluus ein markante persuunlikheid.

Aad Oelesgroétvors en veurzitter Piet Janssen euverleeje. 

Maondigaovend 7 mei haet Tegele aafsjied môtte nimme van mister Oeles Piet Janssen. Piet Janssen waas al geruume tiéd met zién gezôngkheid aan ’t sukkele. In ’t jaor 1965 woord Piet Janssen ouch bekend ônger de naam Piet van Rijn Oeles Prins van Tegele.
Aansjloétend  woord hae lid van de raod van elluf van D’n Oeles um in november 1972 Vors en veurzitter van D’n Oeles te waere. Sjtaef Beurskens waas in 1973 ziéne iërste Prins dae hae haet oétgekaoze. 18 jaor waas Piet ’t boegbeeld van de Tegelse vastelaovend um in 1990 aafsjiéd te nimme as Groétvors en veurzitter.
Ônger zién leiding haet D’n Oeles 10 ziér suuksesvolle Oeles-revue’s op de plenk  gebrach die door gans Limburg bekend ware. Daonaeve beej waas Piet lid van de Sociëteit Oeles Prinse en waas hae de inisiatiefnimmer toét oprichting van de Vereinigde Oeles Adjudante.
Piet Janssen haet ôntiegelik vuul beteikend vur de Tegelse vastelaovend en vur D’n Oeles in ’t biezônger. Tegele en umsjtreeke haet ein markante persuunlikheid verlore. 

Heë woar Ierelid va de SLV.

Weej winse zién vrouw Toos en zién kinger en kleinkinger hiélvuul sjterkte toe met dit groéte verlees.

Delen op socialmedia?

2018 02 09 Steinder Bök

Tijdens de Sleuteloverdracht en Prinsenreceptie op vrijdag 9 februari hebben liefst drie leden van de Steinder Bök een Orde van Verdienste uit handen van de SLV mogen ontvangen.

John Claassen was in 2006 Prins en is een van de kartrekkers van de Vastelaovesgezèt en heeft het Leedjeskonkoer nieuw leven ingeblazen.

Maurice Aarts is vanaf 2006 in de vereniging. Hij beheert de optochthal en zet zich vol in voor de vereniging.

Richard Pepels was Prins in 2007 en is vice-voorzitter. Tevens is hij erg belangrijk voor de sponsorwerving.

Delen op socialmedia?

IMG 0095

Tijdens het door hem zelf georganiseerde Seniorencarnaval op maandag 5 februari 2018 heeft Gijs Vercouteren van K.V. Burgerlust uit Eygelshoven, een Orde van Verdienste ontvangen van de SLV.

Gijs is sinds 2006 lid van de Raad van 11, 2e secretaris en lid van vele commissies. Het genoemde Seniorencarnaval wordt door hem georganiseerd als ook de Kindercarnaval.

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2018 02 06 om 15.18.06

Tijdens het Vorstenbal op zaterdag 3 februari in Venray bij de Piëlhaas, hebben Erwin Spreeuwenberg en Niels Borst op voordracht van hun vereniging een Orde van Verdienste mogen ontvangen uit handen van de SLV.

Erwin is al vanaf 1995 lid van de Piëlhaas en begonnen als vrijwilliger en daarmee al 22 jaar actief. Van 2005 tot 2014 was hij lid van de Raad van 11.

Niels is ook al van 1994 bij de Piëlhaas en vanaf 2011 lid van de Raad van 11. Voorzitter in 2013 en lid van vele commissies.

Foto's Hoedemaekers

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2018 01 31 om 20.11.40

Vandaag hebben wij onze sponsoren bezocht en bedankt voor hun ondersteuning.

Zonder sponsoren kunnen verenigingen niet bestaan. Daarom kregen ze een heerlijke taart aangeboden.

Delen op socialmedia?

Wiel Vestjens en Annie GN Websiet

Laat óp d’r middig bereikte ós 't berich dat ozze disjöarige Gooden Narrenkapdrager Wiel Vestjens is gesjtórve. Óp d'r daag dat vier i Tegele sien Gooden Narrenkap mit d’n Oeles aan ‘t evaluere woare.

Vier verlere inne markante, mer inne echte Vasteloavesartiest oet zien Venlo.

Heë woar hieël verierd mit zien oetverkezing tot Gooden Narrenkapdrager en vier woare d’r gruëtsj óp dat vier zoeë ing Vasteloavesvierder nog dit joar mochte ieëre.

Vier wunsje zieng vrouw Annie, zieng kinger en al zieng dierbaren vöal sterkte touw mit dit ónverwachs verlees.

't SLV bestjuur

Raymond Vlecken
President

Delen op socialmedia?

Schermafbeelding 2018 01 17 om 07.14.20

Mark Fonteijn heeft op voordracht van De Rogstaekers uit Weert op maandag 15 januari uit handen van de SLV een Zilveren Buut mogen ontvangen. Mark is componist en uitvoerende van vele carnavalsliedjes (winnende sjlager 1996) en koorleider van het kerkkoor voor de vastelaovend. Muziek is dus zijn lust en zijn leven en zeker voor de vereniging!

Een Orde van Verdienste kreeg Jan van de Port die sinds 2007 lid is van De Rogstaekers en van 2007 t/m 2016 lid van de commissie LOP was (Lôl oppe Plènk). Jan was toen verantwoordelijk voor de activiteiten in het theater en de spil tussen de vereniging, artiesten, decorbouwers en het Munttheater. Van 2012 tot 2017 was hij lid van de commissie PP en P (Preense, Prizzentâsie en Protocol) en één van de ceremoniemeesters. Dit seizoen is hij trots als Prinsenbegeleider.

Delen op socialmedia?

Guy Website

Tijdens de kennismaking met de nieuwe Prins van Maastricht werd Guy Bannier blij verrast met een Orde van Verdienste.

Guy is al sinds 2002 Tempeleer en mede verantwoordelijk voor de organisatie van de vele kinderactiviteiten. Sinds 2006 is hij lid van het bestuur, voorzitter van de PR-commissie en tevens persvoorlichter.

Delen op socialmedia?

CCH Website

CCH hebben Rolf Römgens en John Mertens voorgedragen voor een Orde van Verdienste. Tijdens het Prinsenoetrope op 13 januari in Kasteel Hoensbroek hebben zij beiden deze orde uit handen van de SLV ontvangen. Rolf is Stadsprins geweest in 2002, regelt de Sleuteloverdracht en is al enkele jaren voorzitter van de Oud-Prinsen. John is sinds 2003 lid van de Raad van 11 en voorzitter van de interne kas, lid van de sponsorcommissie en regelt alle vervoer voor de vereniging.

Delen op socialmedia?

Aangesloten bij

logo neg

 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00001.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00002.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00003.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00004.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00005.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00006.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00007.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00008.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00009.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00010.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00011.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00012.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00013.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00014.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00015.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00016.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00017.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00018.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00019.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00020.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00021.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00022.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00023.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00024.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00025.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00026.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00027.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00028.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00029.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00030.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00031.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00032.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00033.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00034.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00035.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00036.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00037.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00038.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00039.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00040.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00041.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00042.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00043.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00044.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00045.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00046.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00047.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00048.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00049.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00050.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00051.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00052.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00053.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00054.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00055.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00056.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00057.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00058.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00059.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00060.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00061.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00062.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00063.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00064.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00065.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00066.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00067.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00068.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00069.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00070.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00071.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00072.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00073.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00074.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00075.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00076.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00077.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00078.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00079.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00080.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00081.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00082.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00083.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00084.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00085.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00086.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00087.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00088.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00089.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00090.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00091.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00092.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00093.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00094.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00095.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00096.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00097.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00098.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00099.jpg
 • Gulden Humor 2019 - SLV Limburg00100.jpg

Downloads

  

Contact

Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge
Dr. Cl. Meulemanstraat 5 A
6418 PC Heerlen
Contactformulier

Agenda activiteiten

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.